Демант

Демант

Путем јавне објаве на фејсбук групи "Покрет Одбранимо шуме Фрушке горе" (Покрет ОШФГ https://www.facebook.com/pokretosfg/ ) који се у јавности промовише као глас еколошке савести и  свести, пронета је језива вест изнета од стране извесне Тијане Радивојевић (17.02.2021.год) у којој дотична наводи следеће : "Имам дојаву да Национални парк Фрушка гора планира од следеће недеље тровање паса из разлога што се доста напуштених паса појавило на Фрушкој гори и наводно угрожавају пуштене срндаће (које сам и лично имала прилике да видим на Поповици)".    
 
 
 
Сазнање о овој монструозној објави пренетој нам од стране грађана који су заједно са запосленима из Јавног предузећа "Национални парк Фрушка гора" неретко учествовали у збрињавању, проналажењу и удомљавању изгубљених и несталих паса (што се може видети из бројних објава Националног парка) затекло је и запрепастило све нас из Националног парка који имамо псе и волимо их као чланове своје породице. Јавном подршком од стране групе ПОШФГ тако незамисливо језиве објаве принуђени смо да се огласимо као колектив Јавног предузећа који свакодневно стручно и савесно води бригу о целокупном живом свету Фрушке горе као и о многобројним посетиоцима. Овакву изопачену "вест" промовисану од стране Покрета "Одбранимо шуме Фрушке горе" немогуће је замислити а још теже поверовати у овакве наводе. Најстрожије осуђујемо аутора објаве као и све који су учествовали у проношењу још једне лажне вести којима се наноси морална и материјална штета Јавном предузећу "Национални парк Фрушка гора" услед чега смо овог пута заиста приморани да реагујемо оштрим демантом и предузимањем свих законских мера у интересу истине.    
 
По много чему оваквим и сличним неутемељеним и острашћеним приступом од стране групе "Покрет Одбранимо шуме Фрушке горе" ствара се код јавности непотребна забринутост и паника. Оваквим и сличним објавама поменути Покрет нажалост проноси лажне  вести, оптужује, морално и стручно покушава да дискредитује струку и закон са евидентном малициозном намером, коју је немогуће подвести под бригу о заштити животне средине. Поменута група заслужује да сваки њен члан преиспита стварне инхибиције лица која стоје иза ње и која су спремна да бесрамно износе и пласирају лажне и језиве а надасве субјективне тврдње уместо проактивне и конструктивне сарадње са несхваћено негативним ентузијазмом организујући протесте и обмањујући јавност. 
   
 
Top