Међународни фестивал младих уметника ХАЈДЕ!

Међународни фестивал младих уметника ХАЈДЕ!

  Уз подршку Јавног предузећа "НАЦИОНАЛНИ ПАРК ФРУШКА ГОРА" омладина из Удружења "Креативна мрежа Паноника" ове године, по први пут, заједно са Швајцарском уметничком организацијом "Companie digestif" организују *Међународни фестивал младих уметника ХАЈДЕ!*
 
  ХАЈДЕ! је међународни фестивал младих уметника сценског стваралаштва: физиц̌ког и говорног театра, савременог плеса, перформанце арт-а, пантомиме, кловноства, акробације и импровизације.
Настао је из жеље да се младим, још неафирмисаним уметницима створи простор да покажу своје знање и вештине јавно, пред публиком. Поред тога, идеја је и да се омогуц́и повезивање младих уметника из Србије са колегама из света, у циљу међусобног упознавања, професионалног усавршавања, и повезивања ради развоја како пријатељских, тако и пословних веза. Земља, партнер овогодишњег фестивала је Швајцарска.
 
Фестивал ће се одржати у периоду од 12. – 14. јула 2019.године.
 
  За локацију изабран је локалитет "Поповица" у Сремској Каменици, јер се налази близу града Новог Сада, али је ипак измештен у један леп, природни амбијент - Национални парк Фрушка гора. Такође, организовањем фестивала баш на овој локацији, жеља је да се оплемени Фрушка гора интересантним, уметничким догађајима и тиме позову сви заинтересовани да проведу део овог лета кроз уметност у природи, под ведрим небом, у шумском амбијенту.  
  
  Програм фестивала обухвата 25 представа, уметника из Србије и још 10 замаља света – Швајцарска, Италија, Немац̌ка, Турска, Шпанија, Мексико, Малта, Колумбија, Сједињене Америчке Државе и Мађарска. Представе ће бити изведене на две позорнице - Главни плато Излетишта на Поповици и кафић Горски Смешко, у термину од 18:00 - 00:00 часова.
Кловнови без граница (Швајцарска) ц́е сваког фестивалског дана посетити децу која живе у тешким социјалним условима и са њима извести неколико интерактивних радионица и кратких позоришних представа.
 

ХАЈДЕ! на Фрушку гору, да доживите разнолико позориште у шуми!
 
Број места на фестивалу је ограниц̌ен – на 200 по дану, зато је важно да заинтересовани обезбеде своје место на време!

Више инфо на:

www.hajdefestival.com

www.facebook.com/hajdefest

www.instagram.com/hajdefest

Top