Светски дан здравља

Светски дан здравља

Наука је потврдила многе добробити које боравак у природи носи са собом, а између осталог да шетња кроз природу побољшава расположење и јача имунитет. 

Шетња парком и шумским стазама насупрот ужурбаном кретању кроз улице великих градова и масу људи, или седењу у затвореном простору може знатно утицати на јачање имунитета. Када се наше тело повеже са природом, са чистим ваздухом, земљом, водом, небом и дрвећем, онда је осетљивост на вирусе и бактерије знатно мања. Наша плућа тада могу слободније да дишу, а мишићи срца и тела доживљавају општу добробит. Уживајући у ономе што је исконско ми се на најздравији начин одупиремо стресу па самим тим дугорочно градимо већу отпорност тела. 

 

Утицај природе на децу: 

Деца природно воле да буду активна, а простор шуме Националног парка Фрушка гора пружа им забавне и креативне могућности за  бројне активности. Боравак у природи помаже деци да развијају своје моторичке вештине и подстиче машту делујући потпуно стимулативно и умирујуће, чак и на децу склону агресији или депресији. Зелени пејзажи и бајковити звуци природе код деце доказано помажу развоју можданих ћелија. Насупрот животу у затвореном простору и за рачунаром, природа подстиче креативност и концетрацију, развија дух и тело.

 

Наша препорука: 

ТРИМ СТАЗА ФРУШКА ГОРАдужине 5.5км налази се на Иришком Венцу одмах наспрам Информативног центра ЈП "Национални парк Фрушка гора". Ова недавно отворена најдужа трим стаза у Србији пружа уређен правац за рекреацију и физичку активност кроз природу свим посетиоцима Фрушке горе. 

 

Закључак: Боравак у природи подстиче оптимизам и боље расположење, јача имунитет и представља најбољу превенцију и рехабилитацију 

 

Срдачно Вас позивамо да нас посетите 

Top