Biciklizam

Biciklizam

Dužnost svakog off-road bicikliste je da vozi pažljivo i da svojom vožnjom ne ugrožava druge vozače. Pravila ovog sporta su definisana od strane Međunarodnog udruženja International Mountain Bicycling Association i slede neka od njih:a

VOZITI SAMO NA STAZAMA PREDVIĐENIM ZA TO. Neki delovi parka su zatvoreni za javnost, neki su delovi privatnih imanja, tako da vožnja po tim delovima zahteva traženje dozvole.

NE OSTAVLJATI TRAGOVE. Ne voziti po zemljištu koje će time biti oštećeno. Ne voziti van staze ili bacati bilo kakve predmete i smeće.

U SVAKOM TRENUTKU KONTROLISATI BICIKL. Nepažnja, čak i za sekund, može dovesti do katastrofe. Prebrzom vožnjom možete povrediti druge i izazvati čak i zabranu vožnje bicikla na toj stazi.

SIGNALIZIRAJTE DOLAZAK. Truditi se da uvek najavite da nailazite, usporite ili se zaustavite kada prolazite pored drugih ljudi. Uskladite brzinu sa pretpostavkom da iza nepregledne krivine može neko naići.

NE PLAŠITI ŽIVOTINJE. Dajte im dovoljno prostora i vremena da se naviknu na vaše prisustvo. Uznemiravanje i plašenje divljih i domaćih životinja su ozbiljni prekršaji koji se strogo kažnjavaju.

PLANIRANJE. Pre vožnje, upoznajte oblasti po kojoj ćete se voziti, proverite u kom stanju je vas bicikl i razmislite šta bi vam sve moglo zatrebati u toku vožnje - od zaliha vode do prikladne odeće ako se vreme promeni.

Top