Demant

Demant

Putem javne objave na fejsbuk grupi "Pokret Odbranimo šume Fruške gore" (Pokret OŠFG https://www.facebook.com/pokretosfg/ ) koji se u javnosti promoviše kao glas ekološke savesti i  svesti, proneta je jeziva vest izneta od strane izvesne Tijane Radivojević (17.02.2021.god) u kojoj dotična navodi sledeće : "Imam dojavu da Nacionalni park Fruška gora planira od sledeće nedelje trovanje pasa iz razloga što se dosta napuštenih pasa pojavilo na Fruškoj gori i navodno ugrožavaju puštene srndaće (koje sam i lično imala prilike da vidim na Popovici)".    
 
 
 
Saznanje o ovoj monstruoznoj objavi prenetoj nam od strane građana koji su zajedno sa zaposlenima iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" neretko učestvovali u zbrinjavanju, pronalaženju i udomljavanju izgubljenih i nestalih pasa (što se može videti iz brojnih objava Nacionalnog parka) zateklo je i zaprepastilo sve nas iz Nacionalnog parka koji imamo pse i volimo ih kao članove svoje porodice. Javnom podrškom od strane grupe POŠFG tako nezamislivo jezive objave prinuđeni smo da se oglasimo kao kolektiv Javnog preduzeća koji svakodnevno stručno i savesno vodi brigu o celokupnom živom svetu Fruške gore kao i o mnogobrojnim posetiocima. Ovakvu izopačenu "vest" promovisanu od strane Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" nemoguće je zamisliti a još teže poverovati u ovakve navode. Najstrožije osuđujemo autora objave kao i sve koji su učestvovali u pronošenju još jedne lažne vesti kojima se nanosi moralna i materijalna šteta Javnom preduzeću "Nacionalni park Fruška gora" usled čega smo ovog puta zaista primorani da reagujemo oštrim demantom i preduzimanjem svih zakonskih mera u interesu istine.    
 
Po mnogo čemu ovakvim i sličnim neutemeljenim i ostrašćenim pristupom od strane grupe "Pokret Odbranimo šume Fruške gore" stvara se kod javnosti nepotrebna zabrinutost i panika. Ovakvim i sličnim objavama pomenuti Pokret nažalost pronosi lažne  vesti, optužuje, moralno i stručno pokušava da diskredituje struku i zakon sa evidentnom malicioznom namerom, koju je nemoguće podvesti pod brigu o zaštiti životne sredine. Pomenuta grupa zaslužuje da svaki njen član preispita stvarne inhibicije lica koja stoje iza nje i koja su spremna da besramno iznose i plasiraju lažne i jezive a nadasve subjektivne tvrdnje umesto proaktivne i konstruktivne saradnje sa neshvaćeno negativnim entuzijazmom organizujući proteste i obmanjujući javnost. 
   
 
Top