Međunarodni festival mladih umetnika HAJDE!

Međunarodni festival mladih umetnika HAJDE!

  Uz podršku Javnog preduzeća "NACIONALNI PARK FRUŠKA GORA" omladina iz Udruženja "Kreativna mreža Panonika" ove godine, po prvi put, zajedno sa Švajcarskom umetničkom organizacijom "Companie digestif" organizuju *Međunarodni festival mladih umetnika HAJDE!*
 
  HAJDE! je međunarodni festival mladih umetnika scenskog stvaralaštva: fizičkog i govornog teatra, savremenog plesa, performance art-a, pantomime, klovnostva, akrobacije i improvizacije.
Nastao je iz želje da se mladim, još neafirmisanim umetnicima stvori prostor da pokažu svoje znanje i veštine javno, pred publikom. Pored toga, ideja je i da se omogući povezivanje mladih umetnika iz Srbije sa kolegama iz sveta, u cilju međusobnog upoznavanja, profesionalnog usavršavanja, i povezivanja radi razvoja kako prijateljskih, tako i poslovnih veza. Zemlja, partner ovogodišnjeg festivala je Švajcarska.
 
Festival će se održati u periodu od 12. – 14. jula 2019.godine.
 
  Za lokaciju izabran je lokalitet "Popovica" u Sremskoj Kamenici, jer se nalazi blizu grada Novog Sada, ali je ipak izmešten u jedan lep, prirodni ambijent - Nacionalni park Fruška gora. Takođe, organizovanjem festivala baš na ovoj lokaciji, želja je da se oplemeni Fruška gora interesantnim, umetničkim događajima i time pozovu svi zainteresovani da provedu deo ovog leta kroz umetnost u prirodi, pod vedrim nebom, u šumskom ambijentu.  
  
  Program festivala obuhvata 25 predstava, umetnika iz Srbije i još 10 zamalja sveta – Švajcarska, Italija, Nemačka, Turska, Španija, Meksiko, Malta, Kolumbija, Sjedinjene Američke Države i Mađarska. Predstave će biti izvedene na dve pozornice - Glavni plato Izletišta na Popovici i kafić Gorski Smeško, u terminu od 18:00 - 00:00 časova.
Klovnovi bez granica (Švajcarska) će svakog festivalskog dana posetiti decu koja žive u teškim socijalnim uslovima i sa njima izvesti nekoliko interaktivnih radionica i kratkih pozorišnih predstava.
 

HAJDE! na Frušku goru, da doživite raznoliko pozorište u šumi!
 
Broj mesta na festivalu je ograničen – na 200 po danu, zato je važno da zainteresovani obezbede svoje mesto na vreme!

Više info na:

www.hajdefestival.com

www.facebook.com/hajdefest

www.instagram.com/hajdefest

Top