NP Fruška gora je spreman za 1. maj

NP Fruška gora je spreman za 1. maj

Nacionalni park Fruška gora je jedno od najomiljenijih i svakako najposećenijih izletišta u Srbiji. Najveći broj posetilaca tradiocinalno se očekuje za vreme prvomajskih praznika. Ove godine očekuje se dolazak 150.000 - 300.000 izletnika.

 

Pripreme za izletničku sezonu otpočele su uređenjem svih izletničkih lokaliteta, sakupljanjem smeća, košenjem trave, uređenjem ložišta, obnavljanjem oštećenih i dotrajalih i postavkom novih stolova, klupa i dečijih igrališta, postavljanjem putokaza kao i ostalim aktivnostima na poslovima zaštite i očuvanja prirode.

 

Kako bi naši posetioci proveli što ugodnije i bezbednije vreme u NP Fruška gora uredili smo preko 55 izletničkih lokaliteta na kojima je sproveden tretman suzbijanja krpelja.

 

BEZBEDNOST : U saradnji sa nadležnim policijskim stanicama svih opština sa područja Fruške gore, preduzete su sve potrebne aktivnosti u obezbeđivanju uslova maksimalne bezbednosti naših posetilaca i nesmetanog odvijanja saobraćaja. NAKNADA ZA KORIŠĆENJE MOTORNOG VOZILA U ZAŠTIĆENOM PODRUČJU iznosi 300 dinara.

 

ODLAGANJE SMEĆA I LOŽENJE VATRE : Obezbeđene su vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje. Molimo sve posetioce da ne ostavljaju svoj trag u prirodi ostavljanjem otpada već odgovornim ponašanjem, na prvom mestu tako što će nakon svog boravka odložiti smeće u zatvorene kese i poneti sa sobom do najbliže kante ili kontejnera. Vatra sme da se loži samo na za to označenim mestima. Od izuzetne važnosti je napomena da se VATRA NAKON UPOTREBE MORA OBAVEZNO UGASITI.

Nije dozvoljen ulazak niti bilo kakva aktivnost u područjima PRVOG STEPENA ZAŠTITE koja su posebno obeležena. Vatrogasne brigade biće u stanju pripravnosti, kontrola ponašanja biće na maksimalnom nivou a svaka neodgovornost biće prijavljena i kažnjena.

 

JP "Nacionalni park Fruška gora" želi lep provod i ugodan boravak u prirodi NP Fruška gora tokom Prvomajskih praznika svim ljubiteljima prirode

Top