Иришки венац 1

Иришки венац 1

Пешачке туре - Иришки венац

 

 1. Иришки венац - Едукативна стаза - "Црни чот" - споменик "Слобода"  

Програм: Дочек групе на паркингу испред споменика “Слобода”на Иришком венцу. Кратка прича и упознавање о ЈП ”Национални парк Фрушка гора”. Шетња Едукативном стазом кроз шуму, означеном са 10 информативних табли на којима су представљене најзначајније природне, културне и историјске вредности Фрушке горе. Долазак на видиковац “Црни чот”, кратак предах уз могућност фотографисања и прелепог погледа са видиковца на Нови Сад и околину. Повратак стазом поред споменика “Слобода” са кратком причом о споменику.

Укупно време:  око 1 час (45 мин. пешачења)

Цена: 263 РСД по особи (за групе од најмање 20 особа). Презентација у сали Информативног центра 52 РСД по особи (за групе од најмање 20 особа), 20 мин. Разгледање природњачке поставке 84 РСД по особи (за групе од најмање 20 особа), 10 мин.

Напомена: У зависности од интересовања и времена које група има на располагању, могуће је посетити Информативни центар у ком би се могла одржати кратка презентација о Националном парку, где би посетиоци имали прилику да путем видео пројекције виде карактеристичне биљне и животињске врсте и да погледају природњачку поставку унутар објекта.

Детаљније: Едукативна стаза се налази одмах поред споменика “Слобода”, означена је са 10 информативних табли на којима су представљене најзначајније природне, културне и историјске вредности Националног парка. Она је кружног облика, дужине 850м и на средини стазе постоји благо одвајање улево где се излази на прелеп видиковац “Црни чот”. Повратак другог дела стазе води до споменика “Слобода” после ког до завршетка стазе има још око 300м.

Детаљније: Објекат Информативног центра се налази на самој раскрсници на Иришком венцу. Објекат поседује природњачку поставку, сувенирницу, салу и канцеларијски простор са стручним и одговорним лицима из области геологије, биологије и туризма. Информативни центар нуди различите излетничке програме на захтев посетилаца, који се могу организовати уз нашу стручну помоћ и пратњу, као што су едукативне шетње, обилазак манастира, језера, геолошких локалитета, спомен обележја, винарија или других природних атрактивности на простору Националног парка Фрушка гора.

Top