Иришки венац 4

Иришки венац 4

Пешачке туре - Иришки венац

 

 

4. Иришки венац- Информативни центар - манастир “Крушедол”- манастир “Велика Ремета”

 

Програм: Дочек групе на паркингу испред објекта Информативног центра на Иришком венцу. Кратка прича и упознавање о ЈП ”Национални парк Фрушка гора” или презентација у сали Информативног центра (20мин.). Разгледање природњачке поставке (10 мин.) Повратак у аутобус и одлазак до манастира “Крушедол”. Најлакши пут ка манастиру је да се иде у правцу Ирига, после кога име скретање лево према Нерадину, а у продужетку се стиже до манастира “Крушедол”.Долазак до манастира, кратак предах уз разгледање и фотографисање, као и могућности обиласка манастира и упознавање са његовом историјом, значајем и настанком око (1час). Повратак ка раскрсници на Банстолу, а пре раскрснице скретање десно ка манастиру “Велика Ремета” уз могућност разгледања и приче игумана Стефана о историјату манастира (1ч). Наставак повратка аутобусом по изласку на асфалтни пут право према Партизанским путем (Гребенском путу) на Иришки венац.

Укупно време:  око 3 часа, са посетом Информативног центра.

Цена: 263 РСД по особи (за групе од најмање 20 особа). Презентација у сали Информативног центра 52 РСД по особи (за групе од најмање 20 особа), 20 мин. Разгледање природњачке поставке 84 РСД по особи (за групе од најмање 20 особа), 10 мин.

Напомена: У зависности од интересовања и времена које група има на располагању, могуће је посетити прелепо фрушкогорско језеро “Међеш” које се налази у непосредној близини манастира “Крушедол”. У том случају би тура временски трајала нешто дуже.

Детаљније: На подручју Фрушке горе се налази 17, а у границама Националниог парка 5 језера. Сва језера су вештачке акумулације и у њима постоји 19 различитих врста риба. ЈП “Национални парк Фрушка гора” води бригу о порибљавању, унапређењу и заштити рибљег фонда и бави се дистрибуцијом риболовних дозвола на дневном, вишедневном и годишњем нивоу. Најзаступљеније врсте рибе су: шаран, сом смуђ, штука, бабушка и деверика. Језеро “Међеш” се налази код Ирига, непосредно поред манастира “Крушедол” у месту Шатринци. Површине је  48 хектара, а дубине од 4-5м. Дугачко је око 1.5км, а широко 350м. Ово језеро је такође врло богато рибом и најзаступљеније врсте рибе су: шаран сом, штука и остала бела риба. На улазу у језеро постоји уређена плажа са кафе-рестораном у ком се могу и пробати рибљи специјалитети. Поред плаже посетиоци могу уживати и у стоном тенису, одбојци и бадминтону.

Top