ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

САОПШТЕЊЕ

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА
среда 06.01.2021.године.

 

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ у сарадњи са заинтересованим општинама поделиће за предстојеће божићне празнике грађанима преко 10.000 припремљених бадњака БЕСПЛАТНО, како би  традиција  и обичаји били испоштовани уз истовремено очување екосистема и природних вредности најстаријег Националног парка у Србији и јединог на територији Војводине. 

 

За грађане Новог Сада подела  бесплатних бадњака биће на углу  улице Модена и Змај Јовина у среду 06.01.2021. године у 10 часова.

 

Стручна лица ЈП „Национални парк Фрушка гора“ припремили су бадњаке сечом храста искључиво на оним површинама на којима је то по плану гајења  предвиђено, како не би биле угрожене природне вредности Националног парка.

 

Напомињемо да ће Чуварска служба НП Фрушка гора заједно са полицијом у три смене/24 часа вршити интезивну контролу простора, како би се спречила свака недозвољена сеча храстових стабала.

 

Организована је подела бесплатних бадњака у Општинама Сремски Карловци, Ириг, Инђија, Сремска Митровица, Рума и Шид као и на пунктовима на територији Националног парка Фрушка гора, на локацијама:

 

Иришки Венац (Информативни центар ЈПНПФГ),
Змајевац,
Црвени Чот, 
Лежимир (раскрсница),
Рохаљ базе.

 

АПЕЛУЈЕМО да се обичај сече бадњака препусти стручним лицима у складу са планским узгојем шума на подручју Националног парка и подсећамо да је суштина овог најрадоснијег хришћанског празника управо у међусобном даривању, разумевању и љубави како једних према другима тако и свих нас према природи и њеној заштити.

 

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
СРЕЋАН БОЖИЋ 

Top