ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

САОПШТЕЊЕ

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА
субота 06.01.2024.године.

 

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ у сарадњи са заинтересованим општинама поделиће за предстојеће божићне празнике грађанима преко 10.000 припремљених бадњака бесплатно, како би традиција и обичаји били испоштовани уз истовремено очување екосистема и природних вредности најстаријег Националног парка у Србији и јединог на територији Војводине.

Организована је подела бесплатних бадњака у свим општинама које се простиру на територији Националног парка у суботу 06.01.2024. године у 09.00 часова, и то: Град Нови Сад (испред  Градске куће),  Сремски Карловци (градски трг), Ириг (парк), Сремска Митровица (градски трг), Рума (градски трг), Инђија (центар), Беочин (преко пута аутобуске станице) и Шид (трг).

За грађане су запослена стручна лица ЈП „Национални парк Фрушка гора“ припремили бадњаке сечом храста искључиво на оним површинама на којима је то по плану гајења шума, тј на којима је предвиђено редовно планско газдовање шумама, како не би биле угрожене природне вредности Националног парка.

Напомињемо да ће Чуварска служба Јавног предузећа НП Фрушка гора заједно са полицијом у три смене/24 часа вршити интезивну контролу простора (посебно делова где се налазе младе храстове састојине), како би се спречила свака недозвољена сеча храстових стабала.

У току ноћи 05.01. - 06.01.2024.године у раним јутарњим часовима (већ од 04.00ч) организована је подела бесплатних бадњака за све оне који намеравају да се упуте у шуму. Бесплатни бадњаци ће се делити на пунктовима на територији Националног парка Фрушка гора на следећим локацијама:

Иришки Венац (Информативни центар ЈП НПФГ);
 

Змајевац;

Црвени Чот;

Лежимир (раскрсница);  

Рохаљ базе;

Манастир Ђипша.

 

АПЕЛУЈЕМО да се обичај сече бадњака препусти стручним лицима у складу са планским узгојем шума на подручју Националног парка и подсећамо да је суштина овог најрадоснијег хришћанског празника управо у међусобном даривању, разумевању и љубави како једних према другима тако и свих нас према природи и њеној заштити.
 

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ 

СРЕЋАН БОЖИЋ

Top