ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА

САОПШТЕЊЕ

ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ БАДЊАКА
петак 06.01.2023.године.

 

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ у сарадњи са заинтересованим општинама поделиће за предстојеће божићне празнике грађанима преко 15.000 припремљених бадњака БЕСПЛАТНО, како би традиција и обичаји били испоштовани уз истовремено очување екосистема и природних вредности најстаријег Националног парка у Србији и јединог на територији Војводине.

За грађане Новог Сада подела бесплатних бадњака биће испред Градске куће у петак 06.01.2023. године у 09.00 часова.

Стручна лица ЈП „Национални парк Фрушка гора“ припремили су бадњаке сечом храста искључиво на оним површинама на којима је то по плану гајења предвиђено, како не би биле угрожене природне вредности Националног парка.

Напомињемо да ће Чуварска служба Јавног предузећа НП Фрушка гора заједно са полицијом у три смене/24 часа вршити интезивну контролу простора (посебно делова где се налазе младе храстове састојине), како би се спречила свака недозвољена сеча храстових стабала.

Организована је подела бесплатних бадњака у Општинама Сремски Карловци (градски трг), Ириг (парк), Сремска Митровица (градски трг), Рума (градски трг), Инђија (центар), Беочин (преко пута аутобуске станице) и Шид (трг).

У току ноћи 5.-6.01.2023.год у раним јутарњим часовима (већ од 04.00ч) организована је подела бесплатних бадњака за све оне који намеравају да се упуте у шуму, припремили смо 5.000 бадњака како би традиција и обичаји били испоштовани уз превенцију еколошке штете бесправним сечењем. Бесплатни бадњаци ће се делити на пунктовима на територији Националног парка Фрушка гора на следећим локацијама:

- Иришки Венац (Информативни центар ЈП НПФГ),
- Змајевац,
- Црвени Чот,
- Лежимир (раскрсница),
- Рохаљ базе.

АПЕЛУЈЕМО да се обичај сече бадњака препусти стручним лицима у складу са планским узгојем шума на подручју Националног парка и подсећамо да је суштина овог најрадоснијег хришћанског празника управо у међусобном даривању, разумевању и љубави како једних према другима тако и свих нас према природи и њеној заштити.

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
СРЕЋАН БОЖИЋ

Top