“FRUŠKOVANJE 2021“

“FRUŠKOVANJE 2021“

Akcija uređenja NP Fruška gora

    

U susret obeležavanju "Svetskog dana čišćenja"

JP "Nacionalni park Fruška gora" je 22.aprila 2021.godine obeležavanjem datuma "Dan Planete" pokrenulo najveću do sada akciju uređenja Fruške gore "FRUŠKOVANJE 2021" koja traje do kraja jeseni.

Kroz zajedničke ekološke aktivnosti uz podršku građana, organizacija, udruženja i društveno odgovornih kompanija a sa ciljem buđenja svesti i savesti javnosti o značaju zaštite životne sredine zajedno možemo mnogo više doprineti prevenciji, sanaciji i kontroli otpada u prirodi.

Kroz aktivni boravak u prirodi najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji, svi zainteresovani su u prilici da zajedno sa čuvarima prirode kao i ostalim zaposlenim iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" ostvare svoj ekološki doprinos kroz uređenje pešačkih staza, izvora i potoka, putnog pojasa, obale jezera, izletničkih lokaliteta i drugo.

Pozivamo sve zainteresovane da se priključe akciji "FRUŠKOVANJE 2021" kao što je to ovog vikenda učinila sjajna ekipa mladih i vrednih ekologa Udruženja "Gorski smeško" kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem sajta www.npfruskagora.co.rs tako što će ispuniti prijavni formular ili putem telefona 022/463023.

 

 

360

Vaš Nacionalni park Fruška gora

 

Top