PODELA BESPLATNIH BADNJAKA

PODELA BESPLATNIH BADNJAKA

SAOPŠTENJE

PODELA BESPLATNIH BADNJAKA
sreda 06.01.2021.godine.

 

JP „Nacionalni park Fruška gora“ u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće za predstojeće božićne praznike građanima preko 10.000 pripremljenih badnjaka BESPLATNO, kako bi  tradicija  i običaji bili ispoštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine. 

 

Za građane Novog Sada podela  besplatnih badnjaka biće na uglu  ulice Modena i Zmaj Jovina u sredu 06.01.2021. godine u 10 časova.

 

Stručna lica JP „Nacionalni park Fruška gora“ pripremili su badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja  predviđeno, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka.

 

Napominjemo da će Čuvarska služba NP Fruška gora zajedno sa policijom u tri smene/24 časa vršiti intezivnu kontrolu prostora, kako bi se sprečila svaka nedozvoljena seča hrastovih stabala.

 

Organizovana je podela besplatnih badnjaka u Opštinama Sremski Karlovci, Irig, Inđija, Sremska Mitrovica, Ruma i Šid kao i na punktovima na teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora, na lokacijama:

 

Iriški Venac (Informativni centar JPNPFG),
Zmajevac,
Crveni Čot, 
Ležimir (raskrsnica),
Rohalj baze.

 

APELUJEMO da se običaj seče badnjaka prepusti stručnim licima u skladu sa planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka i podsećamo da je suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika upravo u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i svih nas prema prirodi i njenoj zaštiti.

 

MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI
SREĆAN BOŽIĆ 

Top