Prvih 28.000 sadnica

Prvih 28.000 sadnica

Od početka velike Akcije koja je započela 15.11.2020.godine - obeležavanje 60 godina od proglašenja prvog NP u Srbiji sadnjom 60.000 novih sadnica - za 8 dana POSAĐENO JE 28.000 SADNICA HRASTA na dva lokaliteta ukupne površine 11 ha, zahvaljujući mnogobrojnim građanima i svim zaposlenim u JP " Nacionalni park Fruška gora".

Akcija obeležavanja jubileja "60 godina-60.000 sadnica" trajaće svakodnevno dok se ne posadi svih 60.000 sadnica na sva tri planirana lokaliteta.

JP "Nacionalni park Fruška gora" zahvaljuje za podršku, doprinos i učešće svim građanima, pojedincima i organizacijama, medijima i društveno odgovornim kompanijama koji su prepoznali ekološki i društveni značaj ove velike akcije kojoj je primarni cilj povećanje opšte pošumljenosti Srbije kao i što kvalitetniji život generacija koje dolaze.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i priključe akciji čim epidemiološka situacija u državi to ponovo dozvoli a u međuvremenu da prate dinamiku realizacije putem zvaničnog sajta JPNPFG www.npfruskagora.co.rs i putem fejsbuka: https://www.facebook.com/np.fruskagora

Galerija sa više fotografija sa akcije je u pripremi

Top